NITHYA

NITHYA

Иновативен подход за подмладяване на лицето и тялото

Механизъм на действие на Nithya
Днес механизмът на действие на колаген тип I е предмет на сериозен научен интерес благодарение на откриването на нови молекулярни механизми, участващи в хомеостазата на ECM (екстрацелуларен матрикс). Най-новите открития относно ECM подчертават значението на молекулярния анализ за разбиране на механизмите, осигуряващи хомеостазата и промените, настъпващи при процеса фиброза.
Nithya продуктите съдържат хетероложни микрочастици на колаген тип I. Благодарение на патентованата екстракционна технология се произвежда колаген с биомиметични свойства, който симулира разграждането на полимеризирания колаген и по този начин се активира формирането на фибробластни клъстери и отлагане на проколаген, и като следствие - ендогенен колаген тип IV. Изхождайки от предпоставката, че нормалната кожа има отрицателен йонен заряд, докато клетъчните мембрани в застаряващата кожа имат по-голям положителен йонен заряд, процесът на микронизация (създаване на биомиметични колагенови микрофибрили) подобрява хидрофилните свойства на колаген тип I и формира отрицателен заряд на молекулата. Отрицателно зареденият колаген се свързва с тъканите и остава по-дълго време, като по този начин оптимизира процеса на дезагрегиране на тройноспиралната структура. Колаген тип I се свързва с колаген тип IV в ECM, което води до процес на механична трансдукция.

Мисията на Euroresearch
Euroresearch е италианска компания, основана през 1983 г. Дейността й е насочена в различни фармацевтични области, със специален фокус върху научноизследователска и развойна дейност, маркетинг, лицензиране и търговия. С над 30 години опит, Euroresearch разработва висококачествени продукти и се позиционира като водеща компания на фармацевтичния пазар и по-специално в производството на колагенови стимулатори. Благодарение на строгия контрол върху всеки етап от производствения процес, продуктите на Euroresearch се отличават с висока степен на чистота, безопасност и ефикасност, като осигуряват най-високо качество. Компанията Euroresearch издига на първо място здравето на човека, а целта й е разширяване на асортимента от продукти, за да отговори най-добре на нуждите на естетичната медицина, травматологията и стоматологията.

Nithya е водеща компания в производството на колагенови стимулатори
Nithya е стерилен, хипоалергенен, чист колаген тип I, извлечен от конски сухожилия. Клинично доказано е, че за разлика от конкурентните продукти с говежди и свински произход, Nithya не предизвиква поява и развитие на автоимунни заболявания или реакция на свръхчувствителност. Продуктите Nithya се предлагат на европейския пазар от 2016 г. и са с маркировка CE. До днес няма съобщения за нежелани реакции и усложнения при инжектиране на Nithya продукти за подмладяване на лицето и тялото.

Nithya инжектируемите продукти, съдържащи колаген тип I, се въвеждат в дермата, където незабавно заместват колагеновата загуба с напредване на възрастта и активират естественото производство на нов, докато кремът и пяната Nithya се прилагат локално. Клинично доказано е, че колаген тип I директно помага за изграждането на ECM, активира фибробластите, моноцитите и тромбоцитите, като стимулира синтеза на колагенови влакна и неоангиогенезата. Освен това, колагенът свързва водата и поддържа дермата хидратирана, здрава и устойчива. В многоцентрови клинични проучвания е установено значително подобрение след инжектиране на Nithya - увеличаване на обема, изглаждане на бръчките (включително и тип „пачи крак“), преоформяне и лифтиране контурите на лицето, както и подобряване на гладкостта, тонуса и хидратацията на кожата. Не са открити нежелани странични реакции. В редки случаи пациентите съобщават за зачервяване.

БИОРЕГЕНЕРАЦИЯ
Целта на този процес е структурна регенерация както чрез физиологична реакция, така и чрез съответната химична/механична стимулация, за да се предизвика регенеративен стимул, без провокиране на хронично или грануломатозно възпаление. Колаген тип I упражнява механично действие върху фибробластите, като по този начин стимулира формирането на нов ECM и съответно - нов колаген, еластин и ендогенни гликозаминогликани. Този процес, чрез който клетките регулират механичните свойства на заобикалящата ги среда, води до преобразуване на механичните импулси в биохимични сигнали и респективно до поддържане на нормални клетъчни
функции. Крайната цел на сложните взаимодействия между клетка-матрица е поддържане на хомеостаза, за да
се удължи структурната и функционална цялост на тъканта. Ето защо говорим за дермално-свързана биорегенерация. Действието на колагена в продуктите Nithya възпроизвежда физиологичния процес на регенерация на ECM, създавайки необходимите условия за възстановяване на здравето и красотата.

Известно е, че анаболитните процеси преобладават по време на растежа и развитието на тялото (както
и при белези и фиброзни патологии), но се забавят с напредване на възрастта, което води до фрагментация, дезориентация и увеличаване на твърдостта на колагеновите фибрили. Възстановяването на увредените тъкани и свързаното с това образуване на нов екстрацелуларен матрикс не са единствените доказани функции на колагена. Също така той играе ключова роля във всички фази на регенерацията на тъканите. Колагенът и фрагментите, получени при неговото разграждане, регулират много клетъчни функции, като от първостепенно значение сред тях са: клетъчната пролиферация, диференциация и миграция.

В кои зони може да се инжектира Nithya?
• Лице.
• Шия
• Деколте.
• Ръце
• Тяло.

Показания
• Свързани с възрастта несъвършенства по кожата.
• Посттравматични лезии.
• Постакнеични белези.
• Биоревитализация на кожата.
• Ремоделиране на лицето и тялото.
• Хипотрофия, хипотония и/или намалена еластичност на кожата.
• Признаци на загуба на мазнини в областта на лицето.

Контраиндикации
• Проблеми с кръвосъсирването.
• Бременност и кърмене.
• Съдови заболявания.
• Автоимунни нарушения на съединителната тъкан.
• Пациенти, склонни да развият хипертрофични белези или келоиди.
• Свръхчувствителност към колаген.
• Кожни участъци, засегнати от възпаление и/или инфекция.
• Непосредствена комбинация с лазер, дълбоки химични пилинги, дермабразио.

Какво трябва да знаем след третиране с Nithya:
• Не нанасяйте грим и кремове за грижа за кожата в продължение на 2 часа след процедурата.
• Ежедневно използвайте слънцезащитни продукти с SPF50.
• Избягвайте слънчеви бани и сауна в продължение на 2 дни след третирането.
• Не практикувайте спортни занимания 2 дни след въвеждането на Nithya.
• Не е желателно да се подлагате на мануални масажи на лицето или лимфен дренаж в рамките на 2 дни след инжектирането на Nithya.

До днес не са докладвани никакви сериозни странични реакции след процедури с Nithya.

Потенциални странични ефекти:
• Леко пощипващо усещане (трае само няколко минути).
• Възпалителни реакции, сърбеж, болка (изчезват в рамките на 1-2 денонощия).
• Хематоми (разнасят се в рамките на около 5-7 дни).
• Възли на мястото на инжектиране (много рядко).
• Оцветяване или обезцветяване (изключително рядко).
• Общи нежелани реакции (много рядко).

Кога са видими резултатите от третирането?
Веднага след инжектирането на Nithya, продуктът се разпространява в дермата и започва да привлича вода. Моментално кожата става оптимално хидратирана, по-плътна и придобива сияен младежки вид. Известно е, че с напредване на възрастта започва деградация на колагена, но при въвеждане на Nithya, само след около един месец се наблюдава активиране на фибробластите за синтез на нов колаген и еластин.

Клиничните изследвания показват, че полуживотът на фибриларния колаген в кожата е приблизително 95 дни при хората на средна възраст и съответно 52 дни в сухожилните връзки (Humphrey 2014). Препоръчително е инжектирането на Nithya да се повтори след 6 месеца. Интервалът между сесиите се определя в зависимост от начина на живот и редица външни фактори (напр. прекомерно излагане на UV лъчи) и е строго индивидуален за всеки пациент.