ЕНЗИМЕН ПИЛИНГ

ЕНЗИМЕН ПИЛИНГ

GENOSYS EPI TURNOVER BOOSTING PEELING GEL 100 g - ПРЕОБРАЗЯВАЩ ЕНЗИМЕН ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ

Лек пилинг, който премахва мъртвите клетки, без да дразни кожата, почиства порите, хидратира и освежава.

КЛЮЧОВИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ:

• Екстракт от папая: папаинът, ензим, който се извлича от плодовете на папая, разгражда връзките между мъртвите епидермални клетки и премахва замърсяванията от кожата. Папаята е богата на витамините А, С и Е, които предотвратяват първите признаци на стареене.
• Екстракт от семена на Moringa oleifera (моринга): морингата е наричана „дърво-чудо“, защото е едно от най-богатите на фитонутриенти и минерали растения на планетата. Интензивно подхранва кожата, притежава антибактериален и противовъзпалителен ефект.
• Масло от жожоба: овлажнява и формира защитна бариера на кожата, която я предпазва от загуба на влага. Облекчава възпалението и ускорява зарастването на рани.
• Екстракт от Prunus mume (японска кайсия): притежава антибактериални и антимикробни свойства, предпазва кожата от оксидативен стрес и изсветлява тена, като инхибира производството на меланин.
• Екстракт от Nelumbium speciosum (индийски лотос): контролира секрецията на себум, предпазва от омазняване на кожата и запушване на порите. Съдържа значително количество антиоксиданти, флавоноиди, полифеноли и витамини, които осигуряват мощен антиейджинг ефект.
• Комплекс от пустинни растения: специален комплекс от пет растения, оцеляващи в екстремните условия на пустинята и притежаващи изключителен капацитет за съхранение на влага. Хидратира, успокоява и облекчава кожата, снабдявайки я с фитонутриенти, минерали и витамини. (Ficus carica, Phoenix dactylifera, Opuntia coccinellifera, Opunlia Ficus-indica, Adansonia digitata.)